×

Sessie begeleidingsethiek doen: moderatoren

De aanpak begeleidingsethiek vraagt goede begeleiding. De aanpak is goed uitgedacht en beproefd in de praktijk. Er is altijd een moderator en een co-moderator betrokken. Zij helpen bij de opzet en de invulling vooraf, zij modereren de workshop en zij verzorgen het verslag.

Opleiding moderatoren

ECP werkt met een pool van verschillende moderatoren. Moderatoren kunnen op allerlei plekken werken, bij ECP, bij adviesbureaus, bij maatschappelijke organisaties, in het bedrijfsleven. ECP ondersteunt de community van moderatoren. Dat doet zij onder meer door een cursus aan te bieden tot moderator begeleidingsethiek.

De cursus bestaat uit een meer theoretische deel en uit ervaring opdoen in de praktijk. Het theoretische deel beslaat 2-3 dagdelen waarin de theorie van begeleidingsethiek aan de orde komt en waar vervolgens gezamenlijk een sessie wordt nagelopen met alle elementen die er voor een moderator bij aan te pas komen.

Voor het praktische deel gaat elke cursist onder begeleiding van een meer ervaren moderator, eerst als co-moderator en vervolgens als moderator een sessie begeleiden. De cursist is daarbij verantwoordelijk voor het aandragen van een sessie.

Daarna ontvangt de cursist een certificaat als moderator begeleidingsethiek en kan zelf sessie begeleiden. Dat kunnen sessie zijn die bij ECP aangemeld zijn of sessie die zelf worden gevonden. Afspraak daarbij is wel dat benoemd wordt dat de aanpak begeleidingsethiek bij ECP ontwikkeld is en dat opgedane kennis en ervaringen gedeeld worden. We zijn een learning community. ECP zorgt voor regelmatige intervisiebijeenkomsten en uiteraard is er op de site plek voor verslagen en andere publicaties.

Mocht je interesse hebben moderator te worden kun je je melden bij ECP in de persoon van Daniël Tijink via daniel.tijink@ecp.nl of via het formulier hieronder.

Moderatoren

Op dit moment zijn de volgende personen gecertificeerd moderator:

Aldert de Jongste
Aldert de Jongste
Moderator/opleider aldert.de.jongste@ecp.nl
Daniël Tijink
Daniël Tijink
Moderator/opleider daniel.tijink@ecp.nl
Louis Huyskes
Louis Huyskes
Moderator louis@humanandtech.com
Gerbrand Mijzen
Gerbrand Mijzen
Moderator Gerbrand.Mijzen@politie.nl
Edwin Borst
Edwin Borst
Moderator/opleider edwin.borst@ecp.nl
Elianne Anemaat
Elianne Anemaat
Moderator eanemaat@amsterdamdatacollective.com
Renate Kenter
Renate Kenter
Moderator rckenter@yahoo.com
Petra Gooskens
Petra Gooskens
Moderator Petra.Gooskens@mxi.nl
Jolien Dirven
Jolien Dirven
J.Dirven@overijssel.nl
Katinka Knops
Katinka Knops
katinka.knops@politie.nl